Welt der Messer / CeCo
CeCo consulting

Zukunftsträger 2016

Bereits zum 6. Mal wurden den Auszubildenden, die ihre Lehrmeister Zukunftsträger 2016 nominiert hatten, den Kategorien entsprechend Kai Shun Messer übergeben. Die Preisträger 2016 sind: Koch: René Kaufmann, Rest. Rössli Illnau, Fleischfachmann: Christoph Jenzer, Metzgerei Jenzer Arlesheim, Bäcker-Konditor-Confiseur: Urs Köppel, Confiserie Köppel AG Romanshorn, Restaurationsfachfrau: Miriam de Melo, Gasthof zum Goldenen Sternen Basel.
Die 450 Gäste genossen im Kaufleuten Zürich mit Mona Vetsch und Freestyle-Rapper Knackeboule einen vergnügten Abend mit Häppchen zubereitet von u.a. letztjährigen Lehrmeistern wie Adrian Furer.

Zukunftsträger 2015

Seit 2011 wird der Titel "Zukunftsträger" vergeben mit der Idee, das Engagement für die handwerkliche Berufsbildung zu fördern. Den Auszubildenden, die ihre Lehrmeister Zukunftsträger 2015 nominiert hatten, wurden den Kategorien entsprechend ein Kai Shun Santoku, Schinken-, Brot- und Tranchiermesser übergeben. Die diesjährigen Preisträger sind: Koch: Adrian Furer, Inselspital Bern, Fleischfachmann: Franz Fässler, Geschäftsleiter Metzgerei Fässler in Appenzell, Bäcker-Konditor-Confiseur: Lukas Koller, Mitinhaber Suteria Solothurn, Restaurationsfachfrau: Julia Scussel, stellvertretende Leiterin Restauration Zürcher Kronenhalle.

Zukunftsträger 2014

Zum vierten Mal wurde die Auszeichnung Zukunftsträger 2014 "Lehrmeister des Jahres" vergeben: An vier Handwerker im Bereich Lebensmittel, die an die Zukunft ihres Berufs glauben und ihn voller Feuer an die nächste Generation weitergeben. Die diesjährigen Gewinner sind Renato Wüst (Koch Grand Resort Bad Ragaz), Jean-Claude Zimmermann (Fleischfachmann), Thomas Christen (Restaurationsfachmann) und Adrian Britschgi (Bäcker-Konditor-Confiseur). Ihren Schützlingen wurde ein persönlich graviertes Allzweckmesser Kai überreicht.

agent of future 2013

The awards ceremony of the agent of future 2013 - teacher of the year - of this year took place at the Kaufleuten Zurich. The corporation Bischofszell Nahrungsmittel and the Hotel & Gastro Union advance for the 3rd time the artisanal vocational education. The winners of the four categories are: Priska Schudel (category restaurant operations trainee), David Parrat (category baker/confectionner), Daniel Aeschbach (category cook) und Kurt Jaun (category professional butcher).

Agent of future 2012

The teachers of the year are our agents of future 2012: The best teachers of the year of the four categories cook, baker/confectioner, restaurant operations trainee and professional butchers have also been awarded in the year 2012. Behind this, there is the idea to promote the engagement for technical vocational training. Teachers which achieve the formal conditions have participated in the first evaluation round of the jury - Thereby three teachers of each category are nominated for the title "best teacher of the year". Thereupon the jury visited each one of the nominated teachers, rated them and then appointed the winners of the year 2012 for the awars ceremony, which took place on may 24: Thomas Amstutz (cook), Alfred Sutter (baker/confectioner), Benjamin Zerbe (restaurant operations trainee) und Edwin Müller (professional butcher). 

 

The awards ceremony of the "teacher of the year 2013" will take place on june 20 2013 with Kurt Aeschbacher at Kaufleuten Zurich.

Future carrier 2011

The Swiss Culinary National team and the Junior National team are working with it as well as the 12 future carriers nominated for the title " master of apprentice of the year 2011": The Shun Kai knives are produced according to the tradition of japanese samurai sword art of forging and made of a 32-ply damask steel, who is supremely corrosion-resistant and extremely hard and guarantees a peerless longlasting sharpness.

The two pictures show 2 of the 4 awardees: Mimi Bischofberger, Gasthof Kreuz, Egerkingen und Kurt Röösli, Hotel Waldhaus, Sils Maria. The awards ceremony for these future carriers - master of apprentice of the year 2012 - took place on mai 24, 2012.